Cik Qema, Tombiruo, Mha

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::

haha! terjumpa lah..

Asalnya cq yang memang syok sendiri bila membaca karya Ramlee Awang Mursyid trilogi Tombiruo. Aduh cerita ini memang sangat menarik dan best! Tentang Amirudin dan Si Tombiruo yang tiada disangka-sangka sebenarnya mempunyai talian darah persaudaraan.
Kisah berkisar tentang hutan Keningau yang mempunyai seribu rahsia.


oh..time ni kamu demam jugakan MHA~


Time Cq membaca novel best ni, MHA pula menjalani latihan praktikal nya di Penang.. Erm tempat tu mempunyai kepadatan penduduk yang agak tinggi.
Tapi majoriti masyarakat kat situ ramai yang Chinese.
Oh mula-mula sampai MHA sudah demam-deman.
Jadi Cq pun nak buat banyak mulut cerita lah Tombiruo kat dia.


'Trilogi Tombiruo'

Tak sangka pula dia suka sangat cerita ni.
Sebab Cq cerita A sampai Z.
Hehee..sapu semua licin xder satu babak pun Cq skip.
hehe.. Part yang MHA palang suka time Ejim masuk hutan kat Pahang dan terserempak dengan Harimau yang dah banyak menyerang manusia kat situ.
Last-last Pak Belang yang tewas bila lawan dengan Ejim.
Siap-siap Ejim si Tombiruo mengikat harimau tu pada batang pokok (macam manusia memeluk pokok) kesian harimau tu kan.. tapi lucu sebab harimau tu macam merayu dilepaskan. hehe..


Cq cerita sampai habis ketiga-tiga buku .
Best!
MHA kata itu lah kenangan yang palaing manis antara kami.
ewwaahh! manakan tidak.. pukul dua tiga pagi pun suruh Cq sanbung cerita. huhuu..

0 comments |
There was an error in this gadget

Popular Posts

Total Pageviews

Lihat! Ini Saya Lagi.Fb!

TentangCikQemaManis

My photo
~CIk Qema!~ Jalan Lenggang-lenggok!

Cari Jangan tak Cari

banner 1 banner 2