strees management

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::

ahhhh!! memang strees kan . Kerja setiap hari non stop. Kerja lima hari pun sibuk nak mc dan aL, inikan pula bila kena datang kerja hari sabtu.. d*** man! time bila nak bagun pagi hari sabtu tu yang paling ***malas*** please lah.. sabtu ahad , is time to rest..


di atas itu apa yang setiap hari cik qema duk bebel dalam rutin seharian. ye lah manusia tidak lepas dari mengeluh, mencemuh.. sila cakap sini siapa yang perfect sangat***


so hari ini cik qema bertemu ilmu pula tentang -pengurusan ketegangan- **ketawa tutup mulut** tp kita lebih biasa dengan strees mgt .
Dr. Azman kata, 75% strees memang patut ada dalam diri kita setiap hari. dan kita hanya boleh me 'reduce' kan 35% shj strees dlm diri. contohnya seperti..


: tidur awal selalu. dari pukul 10mlm ke 2am adalah waktu plh syok bdn kita rehat.
:dont smoke rokok= silent killer!
:re'frame' means, capture kita punya tekanan solve it slowly.


kajian mengatakan .. segala tekanan yang dihadapi akan turut menyebabkan penyumbangan pengakit kritikal seperti kenser , jantung.. dsb..

jadinya bagi yang bekerjaya neh kena harus think +ve selalu~
ohh.. jadi sebab itu lah ramai orang kaya byk sakit jantung..

kan kan..





0 comments |
There was an error in this gadget

Popular Posts

Total Pageviews

Lihat! Ini Saya Lagi.Fb!

TentangCikQemaManis

My photo
~CIk Qema!~ Jalan Lenggang-lenggok!

Cari Jangan tak Cari

banner 1 banner 2