Masjid Jamek

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::





~

Cantik masjid ni.
Singgah solat kat cini maghrib.
dan sempat snap pic mha.
semua ada. perhati betul-betul.

ngantuknye


0 comments |

Jalan-jalan jumpe En.Askar**

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::


Wah.. amat bertuah sekali bila di ajak Mha ke UPNM.. (Universiti Pertahanan Nasional Malaysia) apa..? Mha dah nak jadi askar kah?.. eh... bukan lah u ols.. hehe.. his younger brother lah, Muhamad Hazim.. atau fuzimhehe.. best2! sebab?

yang 1 : dah lama sgt x kejumpaan Mha cik qema neh... windu**!!
yang 2: dah le lama sgt cik Qema tidak berjalan-jalan.. Attooii!
yang3: erm.. leh x nak cakap lagi cik Qema windu Mha ! hhehee
Bonus pule: leh joining together family Mha. Semua ada. Hehehe! Malu**

Bestnye Bejalan-jalan kan. Lebih-lebih lagi bersama yang tersayang dan terbest! hehe.. yang sebelah cik Qema tu, Mha n lagi satu Mohd hanis @ funis..
kami tebal pule.. kata Mha..
opss.. patutnya ini pic yang upload kat atas, heheh.. erm yang baju askar tu Fuzim.. masa 1st time jumpa dulu jambu air je muka.. tp bila 1 bulan kat UPNM neh dah jadi garang laa pulak.
jadi semoga berjaya Fuzim dan menjadi pegawai yang berjaya!
dan kak Yong Nisha yang tudung hitam tu~ Sepupu Mha. Nice gurl. hehee

Kami berdua yang dekat2.. bila jauh-jauh masih dekat di hati~ time ni tgh tunggu Fuzim amik sijil cuti ...

Cik Qema suka giler kat budak kecik neh.. Bijak sgt. hehhe.. Bijak pandai orangnye, nama dia Wan Haikal @ Fukai~. anak buah Mha yang 1st.
dia boleh taip kat google search : "game ps3 transformer yang betul-betul punya"
hahha!! Comelnye budak ni!!!
cubit-cubit!
eh.. ktorang tgh makan. sempat lagi bergambar. Baju kamu pink pule Mha. Dalam batu ada taman eh. hhehe..

0 comments |

cita-cita dan angan-angan

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::




sesiapa yang cita-citanya sudah tercapai kat sini sila angkat tangan!
oh.. jika masa kecil2 dulu kita selalu ditanya pasal bila besar mahu jadi apa.
Pasti sekali jawapan semua adalah bidang profesional kan. macam doctor lah,, akauntan lah.. hakim lah.. sama peguam sekali,, sapu semua kan..
hah bila dah besar dah belajar erti hidup barulah kita semua tau macam mana susahnya bila kita nak jadi seseorang. Malahan seseorang yang berjaya lagi dan bukannya gagal.

Teringat time kecik2 dolu.. masa tu masih darjah satu. Tapi belajar kat Terengganu. Srk Merchang Marang. Bila balik kampung famili kat Jeli Kelantan rasa special sangat. Sebab memang susah nak balik kampung. Masa tu abah tak ada kereta lagi. Jadi balik pun dengan bus. heheee.. Ada satu hari tu, Cq duduk dengan abah dan nenek kat tangga umah..Nenek tanya .. bila besar mahu jadi apa. Cik qema ringan mulut jawab 'Cikgu' oh.. nenek balas. Mesti lawa kalu jadi cikgu nii.. hehhe.. Kenapa masa tu dah pilih nak jadi cikgu? sebab Cq tengok masa tu keja cikgu senang giler. haha.. ajar2 balik.. cuti pom banyak.. best.

Tapi lama2 jadi lupa pulak pasal cita-cita tu.. sebab tengok kawan2 yang lain dorang punyer cita2 lagi dasyat .. Nak jadi PM lah.. doktor lah.. Angkasawan lah.. hehhe.. alah cita2 je kan.
Sekarang dah besar. Tak jadi cikgu pun. Bukan rezeki Cq. Mungkin masa depan sedikit lagi. InsyAllah.
Bukan tidak berusaha ke arah cita2 yang satu. Hati tu memang nak sangat jadi cikgu. Sebabnya masa kecik2 selalu ajar budak2 kat kawasan perumahan belajar . hehee..Sweet plak rasa. Ajar je.. tapi bukan amik upah pom.

hah! sekarang dah jad orang lain. Bukan cikgu pulak.Alhamdulillah. Tapi akan terus berusaha!

0 comments |

cantiknya cincin itu!

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::


Nak kata Mha neh batu bukan.
Sebab dia lelaki yang boleh buat Cq gelak dan menangis~ hehee.
Tapi itu lah..
dari dulu lagi Mha ni memang suka sangat pada batu-batu dan cincin.
m dulu-dulu Cq memang rasa orang yang pakai batu cincin ni pasti seorang yang pelik-pelik. Yang bermisai tebal. ee.. takut kan.
Jadi bila tau yang Cik Miey neh suka batu dan cincin baru Cq tahui kelebihan dia. Dengan niat yang betul apa yang kita minat mesti mendapat restu dari yang Esa~InsyaAllah.




Ni baru ciput ,, ada banyak lagi .. haha.. boleh simpan satu almari lah..

Dalam banyak-banyak Cq paling suka yang ini.. x tau.. canti sebab pic dia ataupun dia punya warna macam air laici. ehhe.. cantik x? okey x kalau Cq pakai.. tapi Cik Miey x kasi punye.. heheh

waahhh! cantik laa pulak..


ermm..ader awek kat situ.. nampak x..

Yang ni Mha buat sendiri.. Pandainya! Cq suka juga sebab ader banyak batu kecik2 kat tepi tu.. macam warna delima kan.. percaya x ni delima betul hehhe..

Yang ni memang besar sangat..sama besar dengan mata Cq! heheeh..
cincinmu..cincinku jua..
tada
!!!


0 comments |

Cik Qema, Tombiruo, Mha

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::

haha! terjumpa lah..

Asalnya cq yang memang syok sendiri bila membaca karya Ramlee Awang Mursyid trilogi Tombiruo. Aduh cerita ini memang sangat menarik dan best! Tentang Amirudin dan Si Tombiruo yang tiada disangka-sangka sebenarnya mempunyai talian darah persaudaraan.
Kisah berkisar tentang hutan Keningau yang mempunyai seribu rahsia.


oh..time ni kamu demam jugakan MHA~


Time Cq membaca novel best ni, MHA pula menjalani latihan praktikal nya di Penang.. Erm tempat tu mempunyai kepadatan penduduk yang agak tinggi.
Tapi majoriti masyarakat kat situ ramai yang Chinese.
Oh mula-mula sampai MHA sudah demam-deman.
Jadi Cq pun nak buat banyak mulut cerita lah Tombiruo kat dia.


'Trilogi Tombiruo'

Tak sangka pula dia suka sangat cerita ni.
Sebab Cq cerita A sampai Z.
Hehee..sapu semua licin xder satu babak pun Cq skip.
hehe.. Part yang MHA palang suka time Ejim masuk hutan kat Pahang dan terserempak dengan Harimau yang dah banyak menyerang manusia kat situ.
Last-last Pak Belang yang tewas bila lawan dengan Ejim.
Siap-siap Ejim si Tombiruo mengikat harimau tu pada batang pokok (macam manusia memeluk pokok) kesian harimau tu kan.. tapi lucu sebab harimau tu macam merayu dilepaskan. hehe..


Cq cerita sampai habis ketiga-tiga buku .
Best!
MHA kata itu lah kenangan yang palaing manis antara kami.
ewwaahh! manakan tidak.. pukul dua tiga pagi pun suruh Cq sanbung cerita. huhuu..

0 comments |
There was an error in this gadget

Popular Posts

Total Pageviews

Lihat! Ini Saya Lagi.Fb!

TentangCikQemaManis

My photo
~CIk Qema!~ Jalan Lenggang-lenggok!

Cari Jangan tak Cari

banner 1 banner 2