Bosan

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::



oh bosannya bila buat benda yang sama setiap hari .

0 comments |

geram mms hampeh!

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::

::12 feb 2011::
**di majlis bertandang Shahril n Hasila**

hihi. "terpaksa" mencelah picture Cik qema hari ini sebab sudah geram dengan MMS pihak tertentu. huhuu.. i tau lah hand phone i x canggih sangat, tapi kalau setakat nak hantar MMS xder masalah pun dulu. tetapi bila sekarang, semakin menjadi-jadi kesukaran menghantar MMS .
aduh~
so , hari ini, sudah lah i busy dengan majlis sanding Hasila n Shahril hand phone pule buat hal nak MMS c.Abang tak dapat pule.
Jadi paste picture kat cini je lah. setel. C. Abang sila tengok. dan senyum okey.

haha!!


0 comments |

nee noo nee noo..

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::

"Ada kes athma . kena naek ambulan lagi. nee noo nee noo.."

oh.. masa sekarang sudah jam 115am.
oh sudah lewat pule.
But,
my c.abang kena bagun pula ke rumah kecemasan.
Aduh.
ini kali pertama sejak c.abang praktikal.
emm... nanti mesti selalu macam ini kan.
Cik Qema kena tinggal jika ada kecemasan.
Oh.
Pasrah.

tapi pasti Cik Qema bangga sama kamu c.abang!!

0 comments |
Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::

**ehh.. kamu ke ni?**

cik Abang kena menjalani latihan praktikalnya di sungai Petani Kedah.
oh. itu biasa bagi Cik Qema di sini sebab sebelum ni pun dia memang selalu ulang alik dari Alosta ke Sp.
emm.. tapi kali ini lain benar pula cerita. Sedih pun ada.
Cik abang kena seorang diri pula di sana

**mane comel?**

Oh.. Kesian pula kan. emm.. tu lah siapa suruh lambat akad nikah.. hahha..
kalau tidak pasti ada bini boleh buat teman-teman.. hihiihi.. emm..
oleh itu Tersuka pula dia ni pada si cicak yang bergayut pada dinding n siling rumah kuartes tu. aduh.. ape abang ni,.. suka cicak pulak..
Mesti bosan sangat pula bila tiada teman kan.~ Suka tidak mengapa, tapi jangan lebih-lebih macam cincin n batu eh.. hihi. Siap cakap cicak tu ada tahi lalat pule.. mm.. special sangat pulak cicak tu kan abang. hihii..
jangan sedih-sedih duk sorang hoo! cepat Call comel cini!!
muuaahh!

0 comments |

sudah jemu?

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::


oh...
Cik Qema memang masih belum jemu.
Tapi jika sudah banyak kali jemu itu datang juga.
Kata pakar motivasi jika hasil masih sama masalah itu ada dalam diri kita sendiri.
Jadi Cik Qema salah?
kenapa tanya sebab jawapan itu sebati sudah dalam hati.
Hanya Allah saja yang tau hati Cik Qema meruntun kecewa.

Jangan Berputus asa. InsyaAllah bahagia mu di hadapan~

0 comments |

terpesona ke..

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::


Ah.. cukup nanawan hati
terasa selamat di dalam panduanya
hati berbunga-bunga jika ia bewarna merah tidak pun biru.. mm putih pun menarik.
Ciri keselamatan yang terdapat membuatkan hati lagi terpesona
Untuk status gadis dan bujang memang agak kurang tepat tapi untuk bekerluarga di usia muda memang ini lah pilihan.
Untuk lima tahun ke tujuh tahun pemanduan dan penggunaan tidak sia-sia memilih yang satu pesona di hati.
hihi..
abang, ok tak kalau persona?
sayang kamu abg
dengan pesona di hati
lallaallalalaa

0 comments |

Part1: Hasila~

Author: ~The One Who's Hate To Go~ Labels::


Akirnya tirai 2011 telah dibuka dengan meraikan majlis pernikahan sahabat Cik Qema dunia akhirat. Hati kadang kala berbunga dan kadangkala gelisah. Sebab nanti kami bukan lagi seperti dulu bergelak ketawa di tengah-tengah jalan, melawak tak tentu pasal dan banyak lagi lah yang tidak patut diberitahu di ruangan Cik Qema ni.


**ni haa , pic kita masa muda-muda**


Masa belajar dulu dia juga banyak membantu. Study sama-sama, fokus sama-sama. Semua yang kami pernah lalui adalah yang paling terbaik yang pernah dilakukan. Kami memang berusaha gigih. Tanpa pernah ponteng satu pun kelas. Tanpa pernah gagal menghantar tugasan yang diberikan pensyarah. oh.. begitu manis untuk dikenang. semua itu sokongan padu dari Hasila~

**Wish u moga cepat dapat anak. amin.**

Hah.. Bila teringat kali pertam jumpa Hasila kecil molek orangnya. Bijak dan putih. haha.
Sepanjang tiga tahun belajar di universiti utara masa telah merapatkan kami. Dunia kami hanya berdua sahaja. Kemana pun mesti berdua.

jika dulu Cik Qema memang seorang yang independent. Kemana pergi tidak kisah seorang diri. Tapi bila kenal Hasila baru terasa bila kemana pun tak senang seorang. Terasa janggal sekali.

::Kak Akma nak p mana?
:Mall uniMart
::La nak ikut
:eh, Tak payah lah.Nanti penat pulak bila balik
::Tak pelah! La nak ikut jugak!
:Tak payah lah. dah p balik.
::nak ikut jugak!! biarlah nak ikut jugak!!
:Em. Okey jom. Kalau penat jangan bising-bising~

Hasila memang macam tu. Sampai kami tinggal serumah pun masih bertanya bila Cik Qema angkat punggung nak ke tandas! Aduh!! haha.. Tapi bila dah Hasila Move, tak ada pula yang sibuk nak bertanya itu ini.
**siyes!! k.akma suka baju neh. nak pinjam! hehehe**



Teringat juga malam Annual Dinner MOT 2008. Bila melihat balik gambar yang diambil. Oh hanya wajah kami berdua yang sibuk berposing. Hahaha.. Memang terasa sangat rugi sebab tiada photo dengan yang lain tapi hakikat kami seperti belangkas. Namum kami sehati dan sejiwa. Ramai yang kata macam adik beradik. haha!

Sekarang kami dah membawa haluan sendiri. Berjauhan. Masa juga yang membawa lari kehidupan kami yang sudah jauh berbeza. Masing-masing akur dengan kehendak naluri. Cik Qema masih sendiri. Cuma sekarang ini bahagia seperti bulan yang dipagari bintang terang. Menzahirkan pandagan pada dada malam yang indah. Namun, Hasila bagai bulan yang jatuh ke riba seorang putera., Maka Bahagialah Sang Putera tiada terperi berteman kan Hasila.

Didoakan untuk mu hasila, dipermudahkan segala urusan kelak, dimurahkan rezeki dan zuriat yang soleh dan solehah. Berpanjangan kebahagiaan di hadapanmu.

SELAMAT PENGANTIN BARU 05 FEB 2011



0 comments |
There was an error in this gadget

Popular Posts

Total Pageviews

Lihat! Ini Saya Lagi.Fb!

TentangCikQemaManis

My photo
~CIk Qema!~ Jalan Lenggang-lenggok!

Cari Jangan tak Cari

banner 1 banner 2